Wiosna w Beskidach w Czechach Tydzień (Niedziela - Piątek)
od: 890 Kč
Wiosna w Beskidach w Czechach Weekend (Piątek - Niedziela)
od: 910 Kč
od: 2590 Kč
  • Slide 01
  • Slide 02
  • Slide 05
  • Slide 08

Serdecznie witamy w gościnnych progach Restauracji Hotelu Pod Kyčmolem.

Zapewniamy, że dołożymy wszelkich starań, by chwile spędzone w naszej restauracji oraz piwnicy w której posmakują Państwo doskonałego piwa warzonego w naszym własnym browarze zapadły Państwu głęboko w pamięci i zachęciły do kolejnej wizyty.

Nasze menu jest kwintesencją ponad ośmiowiekowej tradycji kulinarnej Śląska i Moraw, oraz nowoczesnej kuchni europejskiej. 

Serdecznie ugościmy Państwa codziennie w godzinach od 11:00 do 22:00

Pozostając do Państwa usług, życzymy niezapomnianych wrażeń smakowych i udanego pobytu.

Szef Kuchni wraz z całą obsługą  

 

Karta dań

» Karta napojów

 

Przystawki


Przystawki zimne
95g Carpaccio z buraczków, posypane bryndzą z kompozycją sałat i doprawione olejem z pestek dyni 80 Kč
120g Sałatka Caprese ze świeżych pomidorów i mozzarelli z dodatkiem oliwy z oliwek i świeżej bazylii 88 Kč

Przystawki ciepłe
80g Smażona wątróbka drobiowa na czerwonym winie z majerankiem, ozdobiona glazurowaną cebulką 95 Kč
60g Grillowana włoska mozzarella obłożona szynką parmeńską  na świeżych listkach sałaty, okraszona kremem balsamicznym 99 Kč
  Przystawki serwujemy z pieczywem mieszanym i tostem z bagietki  

Zupy
330ml Odżywczy rosół Kyčmol z kluseczkami wątrobowymi, domowym makaronem i świeżą natką pietruszki 50 Kč
330ml Lomniańska zupa czosnkowa z domowym jajkiem, szynką, serem i smażoną grzanką z pieczywa 55 Kč
330ml Krem z pieczonych pomidorów i papryki z bazyliowym pesto, posypany parmezanem i ozdobiony gałązką pietruszki 59 Kč

Dania główne
150g Pierś z kurczaka faszerowana włoską mozzarellą i suszonymi pomidorami, podana w sosie śmietanowym z gniecionymi ziemniakami i cebulką             240 Kč
200g Grillowana pierś z kurczaka z grzybowym ragout i świeżą pietruszką, podawana
z pieczonymi ziemniakami
249 Kč
150g Filet z indyka przygotowany z nowoczesnym akcentem sous-vide, uzupełniany sosem z szałwii i domowymi ziemniakami gnocchi 239 Kč
200g Karczek wieprzowy przygotowany sposobem sous-vide w duecie z fasolką szparagową, sosem demi-glace, wykończony belgijskimi frytkami i ozdobiony włóknami chili 265 Kč
200g Filetowana pieczona polędwiczka wieprzowa podana z ratatouille i skropiona masłem ziołowym 260 Kč
150g Szaszłyk z marynowanej polędwiczki wieprzowej z cebulką, boczkiem i czosnkiem  konfitowanym w oliwie z oliwek, podany  ze smażonymi plasterkami ziemniaka 290 Kč
300g Grillowany stek wołowy Top Blade z kanadyjskiego byka, podawany z belgijskimi frytkami i sosem z zielonego pieprzu cayenne 290 Kč
150g Polędwica wołowa z kapeluszami ze świeżych pieczarek, podana z domowymi plackami ziemniaczanymi 269 Kč
200g Besztyk wołowy Kyčmol  superior  zdobiony chipsami z pietruszki, podany w śmietanowym sosie na białym winie w kompozycji z smażonymi dukatami ziemniaczanymi 365 Kč

Ryby 

200g Pstrąg rzeczny pieczony na maśle z warzywami, przyprawiony sosem holenderskim i ziemniakami z pietruszką 229 Kč
200g Filet z dorsza z Morza Berentsa, przygotowany na grillu, podany na łóżku z bakłażana, pomidorów i czarnych oliwek 239 Kč
200g Steak z łososia norweskiego z aromatem cytrusów, przygotowany na grillu, podany z świeżymi szparagami i przelany sosem holenderskim 239 Kč

Makarony
280g Fettuccine z kawałkami świeżego łososia grillowanego na patelni, w kompozycji z liśćmi szpinaku na śmietanie, udekorowane prawdziwym włoskim tartym parmezanem 198 Kč
280g Lekkie fettuccine z nutą cytryny, połączone kawałkami świeżych pieczarek 198 Kč

Dania wegeteariańskie

220g Lomniański naleśnik faszerowany liśćmi szpinaku i włoską mozzarellą, udekorowany świeżymi ziołami 140 Kč
200g Kremowe risotto w towarzystwie mieszanych prawdziwych grzybów (kurki i smardze), zwieńczone kruszonym parmezanem i ozdobione liśćmi świeżych ziół 198 Kč

Dania kuchni czeskiej

150g Tradycyjna polędwica wołowa w plastrach w sosie śmietanowym, szpikowana boczkiem, podawana z cytrynowym kleksem bitej śmietany, żurawiną i karlowarskim knedlem 175 Kč
150g Gulasz z jelenia, doprawiony piwem Lomňan z hotelowego mini browaru, smażony z cebulką i papryką, podany z domowym szpikowanym knedlikiem 180 Kč
150g Policzki wołowe marynowane w brandy Metaxa, duszone z warzywami korzeniowymi i porto, podawane z tłuczonymi ziemniakami z cebulką 180 Kč
350g Wolno pieczona na rozmarynie pierś z kaczki podana z czerwoną kapustą z jabłkami i domowymi ziemniaczanymi knedlami 220 Kč

Sałatki

300g Sałatka Cezar z kawałkami grillowanej piersi z kurczaka z  dodatkiem grzanek z masłem i posypane parmezanem 136 Kč
300g Sałatka Szefa Kuchni - kompozycja sałat z suszoną szynką, połączona dipem jogurtowo-miodowym, ozdobiona chipsami z pietruszki 150 Kč
240g Lekka sałatka przygotowywana ze świeżych pomidorów, ogórków, kolorowej papryki, czerwonej cebuli, polączona aromatyzowanym pesto bazyliowym i oliwą z oliwek 75 Kč

Desery

100g Lody waniliowe z gorącymi malinami   60 Kč
100g Flambirowany banan w brandy Metaxa, doprawiony rumem Malibu i podany z lodamy waniliowymi 60 Kč
80g Crème brûlée - czyli "Przypalony krem", deser o smaku waniliowym na kremie śmietankowo -jajecznym "zamknięty" skorupką karmelową 60 Kč

Wszystkie dania przygotowane są ze świeżych produktów.

Menu obowiązuje od 1. sierpnia 2014
Akceptujemy płatność kartami: 

Właściciel:
KVADRO, spol. s r.o.
Hlávkova 428/3
702 00 Ostrava – Přívoz
IČ: 42864593, DIČ: CZ42864593
Czeska Republika




 

Karta napojów

Napoje bezalkoholowe

0,20 l

Bonaqua

 

0,33 l

Coca cola

 

0,33 l

Coca cola  light

 

0,33 l

Sprite

 

0,33 l

Fanta

 

0,20 l

Cappy

 

0,20 l

Nestea

 

0,25 l

Tonic Kinley

 

 

 

 

Gorące napoje

 

250 ml

Kawa parzona

 

80 ml

Kawa espresso

 

250 ml

Kawa algierska

 

300 ml

Latte Macchiato

 

250 ml

Cappucino

 

270 ml

Kawa mrożona

 

300 ml

Herbata (wg propozycji)

 

300 ml

Herbata imbirowa z miodem

 

1 szt.

Śmietanka

 

1 szt

Miód

 

 

 

 

Aperitif

 

0,10 l

Cinzano

 

0,10 l

Martini

 

 

 

 

Napoje alkoholowe

 

0,04 l

Griotte

 

0,04 l

Rum tuzemský

 

0,04 l

Staročeská myslivecká

 

0,04 l

Becherovka

 

0,04 l

Fernet Stock

 

0,04 l

Fernet Citrus

 

0,04 l

Pepermintový likér

 

0,04 l

Magister

 

0,04 l

Baileys

 

0,04 l

Vodka Plum

 

0,04 l

Vodka Finlandia

 

0,04 l

Magister

 

0,04 l

Slivovice

 

0,04 l

Slivovice Kosher

 

0,04 l

Gin Beefeater

 

0,04 l

Tequilla Sierra

 

0,04 l

Jameson

 

0,04 l

Tullamore dew

 

0,04 l

Grant's

 

0,04 l

Ballantines

 

0,04 l

Chivas Regal

 

0,04 l

Captain Morgan

 

0,04 l

Jagermeister

 

0,04 l

Metaxa *****

 

Piwo z hotelowego mini browaru


 

 

0,5 l

Piwo 11° „Lomňan“

 

0,3 l

Piwo 11° „Lomňan“

 

0,5 l

Piwo ciemne 11° „Lomňan“

 

0,3 l

Piwo ciemne 11° „Lomňan“

 

0,5 l

Piwo sezonowy speciál 11° „Lomňan“

 

0,3 l

Piwo sezonowy speicál 11° „Lomňan“

 

Piwa butelkowe

0,50 l

Radegast Birell

 

0,50 l

Pilsner Urquell

 

 

 

 

 

 

Puchatkowe menu dla dzieci

Zupy

250 ml Rosół z kurczka z mięsem i z makaronem 30 Kč
250 ml Krem z zielonego groszku z grzankami i z kleksem kwaśnej śmietany  35 Kč

Dania główne

100 g Filet z ryby na maśle z sosem holenderskim  i gotowanymi ziemniaczkami  80 Kč
120 g Pierś z kurczaka z grillowanymi warzywami podane z puree z pietruszką        85 Kč
75 g Smażony ser z frytkami i sosem tatarskim 60 Kč
75 g Smażony kotlet z kurczaka z frytkami i ketchupem 60 Kč

Desery

  Naleśniki ze świeżymi owocami i sosem z pomarańczy            75 Kč
  Gnocchi z kaszki z pieczonymi jabłkami,  zdobione musem malinowym 70 Kč
  Puchar lodowy z owocami i bitą śmietaną        35 Kč